dedi24.com (http://www.dedi24.com/index.php)
- DISPONIMI JUAJ (http://www.dedi24.com/board.php?boardid=11)
-- Për Argetim... (http://www.dedi24.com/board.php?boardid=229)
--- Fjalë të urta popullore... (http://www.dedi24.com/thread.php?threadid=15664)


Shenuar nga KIMI, 20.05.2020 / 12:53:

  Fjalë të urta popullore...

Jeta ështe motorr prodhues i dy udhëtimeve!

1. Udhëtimi i energjisë pozitive.
2. Udhëtimi i energjisë negative.

Uroj që kjo e fundit te zhduket dhe mos te hy ne mendjen e askujt.Shenuar nga Yllka-Zeshkane, 01.04.2020 / 21:54:

  Fjalë të urta popullore...

Po te kesh durim gjithmone do te dalesh fituseShenuar nga Shqipe, 10.02.2020 / 00:46:

  Fjalë të urta popullore...

Kush lyp shumë, e humb dhe atë që ka!Shenuar nga a_pihet_duhani_ketu, 18.09.2019 / 22:29:

  Fjalë të urta popullore...

Disa e pin duhanin...
Të tjerët pin Alkohol , të tjerët Marrin drogë,
dhe të tjerët bien ne dashuri, secili vret në mënyrën e vet!..Shenuar nga KIMI, 09.05.2019 / 13:17:

  Fjalë të urta popullore...

Ata ! që e kanë të mirën para duarve,
dhe kerkojnë akoma më mirë!
Kurr të mirën ska me e pa me sy...!Shenuar nga KIMI, 12.02.2019 / 14:15:

  Fjalë të urta popullore...

Bacoo mos u qudit!!
Rraktari dhe Politikani
Dallojnë shumë njani me tjetrin.

B.H.Shenuar nga Maylinda, 30.04.2018 / 03:40:

  Fjalë të urta popullore...

Kush han shum gjithher ma pak leee ;) (se osht i ngopur)Shenuar nga KIMI, 29.04.2018 / 15:29:

  Fjalë të urta popullore...

Kur je në dritë,gjithëqka të ndjekë pas.
Por kyr hyn në errësirë,nuk të ndjekë më as hija jote...Shenuar nga SStyle, 19.04.2018 / 01:36:

  Fjalë të urta popullore...

Njeriu meson te flase shume shpejt, ndersa te heshte shume vone.Shenuar nga Jetoni, 20.03.2018 / 12:04:

  Fjalë të urta popullore...

Morali dhe sjellja e mirë është vlera e femrës, stolia më e bukur e saj. Nëse ajo nuk e posedon atë, stolitë tjera nuk i bëjnë dobi.Shenuar nga Jetoni, 16.03.2018 / 18:27:

  Fjalë të urta popullore...

- Dashurohu me dike, qe vuan bashk me ty, qe qesh me ty, qe nuk mund te jetoj pa ty..Shenuar nga KIMI, 05.03.2018 / 19:12:

  Fjalë të urta popullore...

Një grua doli nga shtëpia dhe pa tre burra të moshuar me mjekrra të gjata e të bardha, ulur në oborrin e shtëpisë së saj. Nuk i njohu.

Ajo u tha: “Nuk mendoj se ju njoh, por duhet të jeni të uritur. Ju lutem, ejani brenda të hani diçka”.

“A është brenda burri i shtëpisë?”, pyetën ata.

“Jo”, u përgjigj gruaja. “Ka dalë”.

“Atëherë nuk mund të hyjmë”, u përgjigjën ata.

Në mbrëmje, kur i shoqi erdhi në shtëpi, ajo i tregoi çfarë kishte ndodhur.

“Shko thuaju që jam në shtëpi dhe ftoji brenda!”

Gruaja doli dhe i ftoi.

“Ne nuk hyjmë në një shtëpi së bashku”, u përgjigjën ata.

“Pse?”, pyeti gruaja.

Njëri prej burrave të moshuar shpjegoi: “Ai quhet ‘Pasuria’, tha duke treguar me gisht një prej shokëve, ai është ‘Suksesi” dhe unë jam ‘Dashuria’”.

Më pas shtoi: “Tani shko dhe diskuto me tët shoq, se cilin prej nesh do që të hyjë në shtëpinë tuaj”.

Gruaja u fut brenda dhe i tregoi të shoqit atë që i ishte thënë. I shoqi u mbush me gëzim.

“Sa mirë!”, tha ai. “Meqë është kështu, të ftojmë Pasurinë. Lëre të hyjë dhe të na e mbushë shtëpinë me pasuri!”

Gruaja nuk ishte dakord. “I dashur, përse nuk ftojmë Suksesin?”

Vajza e tyre po dëgjonte nga qoshja e shtëpisë. Ajo kërceu me sugjerimin e saj: “A nuk do të ishte më mirë të ftonim Dashurinë? Kështu shtëpia do të na mbushej me dashuri”.

“Dëgjojmë këshillën e vajzën”, i tha bashkëshorti gruas.

“Shko dhe fto Dashurinë, që të jetë mysafiri jonë”.

Dashuria u ngrit në këmbë dhe nisi të ecë drejt shtëpisë. Edhe dy të tjerët u ngritën dhe e ndoqën pas.

E habitur, gruaja pyeti Pasurinë dhe Suksesin: “Unë ftova Dashurinë, pse po vini dhe ju?”

Tre burrat iu përgjigjën: “Po të kishe ftuar Pasurinë apo Suksesin, dy të tjerët do të rrinim jashtë, por duke qenë se ftove Dashurinë, kudo ku ai shkon, ne shkojmë bashkë me të”.Shenuar nga KIMI, 31.01.2018 / 22:18:

  Fjalë të urta popullore...

Bota vuan shumë. Jo për shkak të dhunës së njerëzeve të këqinjë,
Por për shkak të heshtjes së njerëzeve të mirë.Shenuar nga Yllka-Zeshkane, 30.01.2018 / 22:44:

  Fjalë të urta popullore...

Po te kesh durim ne fund gjithmone do te dalesh fituesShenuar nga KIMI, 25.01.2018 / 23:31:

  Fjalë të urta popullore...

Dora që të ndihmon të ngrihesh kur je rrezuar
Vlenë 1000 herë më shumë se krahët që të
Perqafojnë kur je në këmbë.Shenuar nga KIMI, 27.03.2017 / 22:54:

  Fjalë të urta popullore...

Do të ketë gjithmonë një stilolaps
Për të shkruar të ardhmën,
Por kurrë një gomë për të fshirë të shkuarën..Shenuar nga KIMI, 23.03.2017 / 19:17:

  Fjalë të urta popullore...

Në qoftëse një njeri ka një t qeshur të bukur,
S'mund te ketë kurrë një shpirtë të lig...Shenuar nga KIMI, 01.03.2017 / 23:21:

  Fjalë të urta popullore...

Nëse do të mbjellësh për një vit,
Mbill misër e grurë.
Nëse kërkon që të
Mbjellësh përgjithmonë,
Mbillë arsim e kulturë.


Sami frashëriShenuar nga KIMI, 25.02.2017 / 08:53:

  Fjalë të urta popullore...

Njeriu i paisur me edukatë
Dhe me moralë të lartë,
Në qfardo gjendjëje që ndodhet,
prap se prap ështe njeri.


"Kadri Roshi"Shenuar nga dj_mali, 23.02.2017 / 00:31:

  Fjalë të urta popullore...

Qengji I bute I thith dy nenaShenuar nga KIMI, 22.02.2017 / 22:33:

  Fjalë të urta popullore...

Nga zemra e ftohtë nuk buron fjalë e ngrohtë.Shenuar nga Maylinda, 30.01.2017 / 17:15:

  Fjalë të urta popullore...

Kush qesh I fundit mendon me ngadal :PShenuar nga Sunaj, 30.01.2017 / 16:27:

  Fjalë të urta popullore...

Personi qe e don ti nuk ka asni te met , fillo te mos e duash dhe shih sa te meta ka Zemer Zemer ZemerShenuar nga dj_mali, 29.01.2017 / 17:46:

  Fjalë të urta popullore...

Koha e han kashtenShenuar nga KIMI, 26.01.2017 / 22:21:

  Fjalë të urta popullore...

Delja që ndahet nga tuba,e hanë ujku..!!!


"Të qëndrojmë bashk e ta largojmë ujkun e zi"


dedi24.com (C) 2005 - 2009