radiodedi24.com | Play | Stop dedi24.com | dedi24.TV

dedi24.com » DISPONIMI JUAJ » Mirë se vjen » Po vjen muaji i Ramazanit
Postimi i fundit | Nga i pari i palexuar Pėr Printer | Dėrgoja njė Shokut | Shto kėtė Temė nė Favorit

Pėrgjigju

Shko tek fundi i Faqes Po vjen muaji i Ramazanit 1 Votime - Mesatare: 10,001 Votime - Mesatare: 10,001 Votime - Mesatare: 10,001 Votime - Mesatare: 10,001 Votime - Mesatare: 10,00


Informatat nga: Ebu Ebu ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 199
Postimi imė i pari
Pasuria: 9.725 dediEURO
18.08.2009 15:25 / Postimi -24. nė kėtė Faqe. RE: Po vjen muaji i RAmazanit????
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: po vjene ramazani i uroje agjerime e lete


selam alykum moter e nderuar resa edhe ty urime ky muj i shejt i ramazanit inshalla me gjitha mirat e presum gjith muslimant mujin e shejt ramazanit

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 110 110 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: resa resa ėshtė Femerore Offline
Shenime: 47
Mosha: 17
Statusi: Beqar/e
Postimi imė i pari
Pasuria: 125 dediEURO
18.08.2009 09:32 / Postimi -23. nė kėtė Faqe. Po vjen muaji i RAmazanit????
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: po vjene ramazani i uroje agjerime e lete

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 1 1 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: Ebu Ebu ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 199
Postimi imė i pari
Pasuria: 9.725 dediEURO
15.08.2009 23:54 / Postimi -22. nė kėtė Faqe. Thesaret e Ramazanit
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: Pasi që shpërblimet nuk janë gjë materiale që shihen dhe preken shumë njerëz ngurojnë të punojnë për to, por të ishin të kapshme dhe të prekshme sikur ari apo argjendi, të shumtë do të ishin ata që do të vraponin pas tyre.

Për këtë shkak do tu ofrojmë thesaret që na i ofron ky muaji i bekuar dhe shpërblimin që kanë këto vepra, që të na shtohet ambiciet dhe vendosmëria për përvetësimin e tyre.

Thesaret e vlerave dhe veçorive:

• Falja.

Resulullahu, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, ka thënë:

"Kush agjëron Ramazanin me besim dhe shpresim të shpërblimeve i falën mëkatet që i ka bërë më herët". (Buhariu dhe Muslimi).

• Shlyerja e mëkateve.

Resulullahu, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, ka thënë:

"Sprovat e njeriut në familje, pasuri dhe fqinjë e tij ia shlyen namazi, agjërimi dhe zekati". (Buhariu dhe Muslimi).

• Mbrojtje:

Resulullahu, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, ka thënë:

"Agjërimi është mburojë dhe fortifikatë nga zjarri i xhehenemit". (Hasen, Ahmedi).

• Shpërblimi.

Resulullahu, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, ka thënë se Allahu, xhel-le shanuhu, thotë:

"Agjërimi është për Mua dhe unë shpërblej për te, një e mirë shpërblehet dhjetë fish". (Buhariu).

• Veçori.

Resulullahu, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, ka thënë:

"Në xhenet ka një derë e cila quhet Rejan. Në këtë derë hynë agjëruesit në Ditën e Kijametit, askush pos tyre nuk hyn nga kjo derë". (Buhariu dhe Muslimi).

• Ndërmjetësimi.

Resulullahu, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, thotë:

"Agjërimi dhe Kur'ani do të ndërmjetësojnë për njeriun në Ditën e Kijametit….". (Sahih, Ahmedi).

• Gëzimi.

Resulullahu, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, ka thënë:

"Agjëruesi i ka dy gëzime: gëzohet kur hanë iftarin dhe gëzohet kur takohet me Zotin e vet". (Muslimi).

• I dalluar.

"Agjëro, sepse agjërimi nuk ka të ngjashëm (në shpërblim)". (Sahih, Nesaiu).

Thesari i leximit të Kur'anit

Allahu, subhanehu ve teala, thotë:

"Muaji i Ramadanit që në te (filloi të) shpallet Kur'ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 110 110 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: Ebu Ebu ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 199
Postimi imė i pari
Pasuria: 9.725 dediEURO
13.08.2009 23:59 / Postimi -21. nė kėtė Faqe. Edhe 7 dit
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: selam alykum edhe 7 dit dhe vjen i madhi muj ramazan inshalla gjithve All-ahu ju qel zemrat dhe ja gzon zemrat si Lejlaa qe e ka cek inshhala All-ahu gjithve na ndimon dhe na run nga dami i shejtanit mallkum

ehh lumet na valla kena mu knaq ne ramazan,uroj te gjitheve agjerim te leht dhe njeherit dasht Allahu qe te na i zbut zemrat tona

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 110 110 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: Lejlaa Lejlaa ėshtė Femerore Offline
Shenime: 1.294
Mosha: 21
Statusi: Beqar/e
Postimi imė i pari
Pasuria: 34.524 dediEURO
12.08.2009 15:44 / Postimi -20. nė kėtė Faqe. RE: selam aleykum
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi:
Citati:
Oregjinal nga dedi4u
lumit ju e lumet na se kena mu knaq ne ramazan :D :D :D


ehh lumet na valla kena mu knaq ne ramazan,uroj te gjitheve agjerim te leht dhe njeherit dasht Allahu qe te na i zbut zemrat tona..!

Signatur: ''Po qe se hunda nuk të nuhat dot, të paktën mos e fajëso trëndafilin!.''

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 94 94 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: dedi4ua dedi4u ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 9.636
Postimi imė i pari
Pasuria: 373.536 dediEURO
11.08.2009 19:57 / Postimi -19. nė kėtė Faqe. RE: selam aleykum
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: lumit ju e lumet na se kena mu knaq ne ramazan :D :D :D

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 1819 1819 Vlerėsime Positive / 1 1 Vlerėsime Negative


Informatat nga: BL-DjLLoKuMi BL-DjLLoKuMi ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 2.850
Statusi: i/e Martuar
Postimi imė i pari
Pasuria: 70.921 dediEURO
11.08.2009 19:15 / Postimi -18. nė kėtė Faqe. RE: selam aleykum
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: Es selamu alejkum. Te gjitheve ja uroj ardhjen e ramazanit ne qetesi e harmini, inshAllah Allahu na mundeson ta presim muajin e ramazanit

Signatur: ¸.•*¨)* : : . •°::: ::: ::: ::: OLSA & OLTI ::: ::: ::: ::: Shpirtat e Babit ::: ::: ::: :::°• . : : *(¨*•.¸

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 485 485 Vlerėsime Positive / 1 1 Vlerėsime Negative


Informatat nga: Ebu Ebu ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 199
Postimi imė i pari
Pasuria: 9.725 dediEURO
11.08.2009 16:44 / Postimi -17. nė kėtė Faqe. selam aleykum
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: SADAKATUL-FITRI (DHËNIA E LËMOSHËS)

A. Tekstet argumentuese
Transmetohet nga Ibn Umeri se Muhammedi a.s. e ka obliguar Sadakatul-Fitrin në Muajin e Ramazanit për robin, të lirin, mashkullin, femrën, fëmijën dhe plakun muslimanë, qoftë nga sa'ë hurme ose elbthi. (Buhariu, Muslimi dhe të tjerët).
Transmetohet nga Ibn Umeri se Muhammedi a.s. ka urdhëruar të jepet Sadakatul-Fitri para se të nisen për në namaz. (Transmetimi i të gjithëve përveç Ibn Maxhes).
Transmetohet nga Ibn Abbasi se Muhammedi a.s. e bëri obligim Sadakatul-Fitrin për pastrimin e agjëruesit nga përgojimi dhe fjalët e turpshme; me agjërimin ai (Muhammedi a.s.) e obligon t'i ushqejë të varfërit; ai që e jep Sadakatul-Fitrin para namazit pranohet e kush e jep pas namazit (të Bajramit) është sadaka (lëmoshë) e rëndomtë. (Ebu Davudi, Ibn Maxhe dhe Hakimi).
B. Rregullat e Sadakatul-Fitrit
Vitrat obligohen të jepen para agimit të mëngjesit në ditën e Bajramit të Vitrit (Bajramit të Madh), kurse për atë që vdes në këtë kohë ose lindet pas kësaj kohe, nuk janë obligim. Më mirë është të jepen para namazit të Bajramit si dhe mund të jepen gjatë Muajit të Ramazanit. Nëse vonohen nga namazi i Bajramit, nuk anulohen por patjetër të realizohen.
Sadakatul-Fitri i jepet për çdo person një të varfëri, bile nuk lejohet t'u ndahet dy apo tre varfanjakëve, sepse qëllimi i kësaj sadakaje është shpëtimi; ngase Muhammedi a.s. thotë: "Shpëtoni ata nga hallet (barra e rëndë) në këtë ditë".
Preferohet Sadakatul-Fitri në të holla, nëse kështu më tepër u konvenon të varfërve.

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 110 110 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: Lolababy Lolababy ėshtė Femerore Offline
Shenime: 632
Mosha: 22
Statusi: Beqar/e
Postimi imė i pari
Pasuria: 16.800 dediEURO
08.08.2009 09:39 / Postimi -16. nė kėtė Faqe.
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: Per ata qe agjerojn Ishalla Zoti Jau Letson agjerimin dhe ja pranon agjerimin dhe ju koft perhajr muaji i Shejt i Ramazanit per te gjith besimtaret

Signatur: .....Nuk Jam Ma e Mira, Po Ma Te Mir Se Un S´ka.....

=) =) =) =) =) =)

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 27 27 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: MiLi i 3nt MiLi i 3nt ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 3.656
Mosha: -0
Statusi: Beqar/e
Postimi imė i pari
Pasuria: 159.025 dediEURO
07.08.2009 23:35 / Postimi -15. nė kėtė Faqe.
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: Ata Qe Agjerojn Ishalla Zoti Jau Letson Agjerimin Dhe Ua Pranon Agjerimin Dhe Ju Koft Perhajr Muaji i Shejt i Ramazanit

Signatur: ...E...Shkuara...Shkoiiiiiiii...

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 160 160 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: hej mos luj me jet hej mos luj me jet ėshtė Femerore Offline
Shenime: 3.402
Statusi: i/e Dashuruar
Postimi imė i pari
Pasuria: 81.101 dediEURO
05.08.2009 23:45 / Postimi -14. nė kėtė Faqe. RE: Po vjen muaji i Ramazanit
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: mir se ardhte e ishalla e percjellum met mira

Signatur: jeta eshte jet jetoje sa je i ri shfrytzoje

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 212 212 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: Ebu Ebu ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 199
Postimi imė i pari
Pasuria: 9.725 dediEURO
05.08.2009 23:41 / Postimi -13. nė kėtė Faqe. Po vjen muaji i Ramazanit
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: Shpallja e Kur’anit të shenjtë filloi pikërisht gjatë këtij muaji...

Muaji i Ramazanit po vjen... Muaji i Kur’anit, i meditimit, vëllazërisë, dashurisë dhe paqes.

Muaji i shenjtë i Ramazanit gëzon rëndësi të veçantë në kalendarin islam. I Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: “Ky është muaji i vet Allahut.”
Muaji i Ramazanit është prijësi i të gjithë muajve dhe më i lëvduari. Siç e dimë, agjërimi është një prej kushteve të rëndësishme të Islamit dhe është muaji i Ramazanit gjatë të cilit agjërimi është bërë i obligueshëm për të gjithë të rriturit dhe të shëndoshët. Duke agjëruar gjatë muajit të Ramazanit, muslimani lirohet nga obligimi i ngarkuar atij nga Allahu i Lartësuar dhe atij i jepet e drejtë në shpërblime të shumta në botën tjetër. Në anën tjetër, çdo gabim në këtë çështje është mëkat i madh. Agjërimi është nyjë e ibadetit dhe vetëm Allahu është Ai i cili shpërblen personin për të, në Ditën e Gjykimit.

Të mirat e muajit të Ramazanit nuk janë të kufizuara vetëm me agjërimin, sepse kryerja e të gjitha llojeve të ibadetit dhe veprave të mira gjatë këtij muaji është gjithashtu burim i shpërblimeve të mëdha hyjnore. Shpallja e Kur’anit të shenjtë filloi pikërisht gjatë këtij muaji dhe prandaj është detyrë për çdo musliman të lexojë dhe të mundohet ta kuptojë kuptimin e Kur’anit të shenjtë dhe në këtë mënyrë të arrijë të depërtojë në fshehtësitë hyjnore të ruajtura aty. Ai sjell paqe dhe dritë për mendjet dhe i jep pastërti shpirtit.

Ramazani është muaji i agjërimit, namazeve të shumta, sakrificës dhe adhurimit hyjnor. Gjatë këtij muaji muslimani i devotshëm agjëron gjatë ditës me kuptim të vërtetë të fjalës. Ai nuk abstenon thjesht vetëm nga ushqimi dhe pija, por siç është shpjeguar nga i Dërguari, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ai mban kontroll mbi gjuhën e tij, sytë, veshët, mendimet dhe veprat e tij dhe bën çdo gjë që është e mundur për të kërkuar kënaqësinë e Allahut të Lartësuar.

Lutjet e sinqerta drejtuar Allahut të Lartësuar dhe pendimi nga ndonjë mëkat gjatë muajit të Ramazanit janë burime të bekimit dhe mëshirës hyjnore. Disa net, ndërmjet dhjetë netëve të fundit të Ramazanit, janë quajtur “Netët e Lavdisë”. Ato janë netët tek. Muslimanët rrinë të zgjuar gjatë këtyre netëve dhe kryejnë namaze të posaçme. Në këto dhjetë net është nata e Kadrit, e cila gëzon respekt mbi të gjitha netët e tjera pasi në të ka zbritur Kur’ani fisnik. Ajo natë është e shoqëruar nga mirësi të shumta dhe zakonisht muslimani i bën lutje Allahut të Lartësuar gjatë këtyre netëve.

Muaji i shenjtë i Ramazanit, përveç që është muaj i adhurimit dhe bekimeve hyjnore ka edhe një rëndësi historike. Siç u përmend më lart, shpallja e Kur’anit të shenjtë filloi në këtë muaj. Beteja e rëndësishme e Bedrit dhe ‘Çlirimi i Mekës’ gjithashtu ndodhën gjatë muajit të Ramazanit.

“Ramazani”, sipas disa thënieve jo të konfirmuara është njëri prej emrave të Allahut. Për këtë arsye ne s’mund të themi Ramazan pa e sqaruar se jemi duke folur për muajin, dhe për këtë gjithnjë duhet të themi muaji i Ramazanit. Udhëheqësi i besimtarëve Ali ibn Ebu Talibi, Allahu qoftë i kënaqur me të, ka thënë: ‘Mos thoni Ramazan, por thoni muaji i Ramazanit. Ju nuk e dini ç’është Ramazani.’ Kuptimi i njëjtë është transmetuar nga i Dërguari, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, në një fjalim gjatë Shabanit: “Muaji i Allahut po vjen...”

Allahu na i pranoftë namazet tona, agjërimin tonë, na i haptë zemrat tona dhe na ndihmoftë që të bëhemi më të mirë!

Urime muaji Ramazan!

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 110 110 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Pėrgjigju

dediHome
dedi24.com (C) 2005 - 2018 Gjitha drejtat tė rezervuara by dedi4u - Kontakt: info@dedi24.com
Idea, Realizimi, Dezajnimi dhe gjitha punimet - dedi4u (HiK) (C)

Vizitat Sot: 683 | Dje: 16.355 | Gjithsej: 262.959.110