radiodedi24.com | Play | Stop dedi24.com | dedi24.TV

dedi24.com » DISPONIMI JUAJ » Ligjerata Islame » Porosi per rinin tone
Postimi i fundit | Nga i pari i palexuar Pėr Printer | Dėrgoja njė Shokut | Shto kėtė Temė nė Favorit

Pėrgjigju

Shko tek fundi i Faqes Porosi per rinin tone


Informatat nga: Ebu Ebu ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 199
Postimi imė i pari
Pasuria: 9.725 dediEURO
24.07.2009 00:04 / Postimi 1. nė kėtė Faqe. Rinia Ne Islam
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: Bismilahir Rahmanir Rahim

RINIA NË ISLAM
Falemenderimi dhe lavdrimi I takon Vetëm Allahut xh.sh Krijuesit të Botrave
Mëshiruesit
e Mëshirbërësit Salavatet dhe Selamet qofshin mbi Muhamedin
(salall-llahu alejhi ve selm) mbi familjen e tij të pastër ,mbi shokët
e tij besnik
Dhe mbi të gjith ata që e pësojn rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Të nderuar Vllezër dhe Motra të Fesë së vetme të pranuar tek All-llahu xh.sh
Fesë Islame,ajo që më bëri të shkruj për këtë temë, është ajo se Rinia është
gjëja më e shtrejtë në këtë jetë.

Pasi që jamë vetë I Ri e zgjodha këtë temë , që së pari ta këshilloj veten me
fjalët e All-llahut xh.sh dhe Sunetin e të Dërguarit të Allahut xh.sh , si dhe
juve të nderuar bashkmoshatar të mi. Dhasht Allahu xh.sh që të përfitojm
nga kjo temë, ta jetojm rinin tone ne lumturi, të nguliten këto fjalë në zemrat
tona, ashtu që të jemi një Rini e shëndosh Islame, të jemi trashigimtarë të de-
njtë të kësaj feje të pastër.

Të nderuar Vllezër dhe Motra Islam, Student, nxënës e Rinista në përgjithësi
Periudha e Rinisë është Periudha e fuqisë e cila gjendet në mes dy periudhave
të dobësisë: Dobësisë së fëmirisë, dhe Dobësisë së Pleqërisë, sic tregon për
këtë Kur`ani famëlartë:
“Allahu është ai që ju krijoi në një gjendje të dobët,Pastaj pas asaj dobësije
Ju dha fuqi e pas fuqis fuqisë, dobësi e pleqëri.”(Er-Rum 54).

Periudha e Rinisë është Periudha e gjallërisë kulminante, mesi i jetës, kurse
mesi I cdo sendi është pjesa më e fortë e tij. Sikur djelli në mesditë (në Zenit)
Rinia, pra, është moshë e fuqisë, andaj njeriu do të pyetet Diten e Gjykimit për-
jetën e tij në përgjithësi, kurse për moshën Rinore në vecanti.

Në një hadith të Muhamedit s.a.v.s thuhet: “Nuk do të lëviz njeriu nga vendi pa
Mos u pyetur për katër gjëra: për jetën ku e ka kaluar, Rinin ku e ka harxhuar
për diturinë cka ka bërë me të, dhe për Pasurinë si e ka fituar dhe ku e ka harxhuar.”
-Të
nderuar Vllezër net ë gjithë e dimë se një ditë do të shpërngulemi nga
kjo dunja, dhe do të duhet të dalim para All-llahut xh.sh, që të japim
llogari,andaj
Duhet të jemi të kujdesshëm për Periudhën e Rinisë pasi që ajo kalon sido që
ta shfrytëzojm , e një ditë do të pyetemi për të, se ku e kaluam në dëfrime dhe harame, apo në Islam në rrugën e Allahut xh.sh.

-Ne të gjithë duhet të angazhohemi , që most a kalojm kotë këtë periudhë shumë
të vlefshme, ashtu që mos mundim të gjejmë përgjigje në Ditën e Gjykimit, kur
do të pyetemi se ku e kemi investuar Rininë tone, dhe ku I kemi harxhuar këto
vite të fuqisë,vitalitetit dhe aspiratave.

-Kur`ani famëlartë na ka sjellë disa shembuj të të rinjve të cilët duhet të jenë syn-
imi ynë , dhe synimi I të rinjve tanë, që ti pasojm shembujt e tyre dhe ti marim ata
si shembull,në vend që ti emitojmë perendimorët apo Artistët.

Të rinjtë tanë duhet ta ndjekin këtë model Kur`anorë të të rinjve të cilët e besuan
Zotin , kurse ai ua shtoi dritën e besimit;kishte të rinjë që nuk e pranuan të pavër-
tetën, nuk I pranuan tagutët(planprishësit) nuk pranuan ti përkulen aksujtë tjetër ,
pos All-llahut dhe nuk iu nënshtruan askujtë tjetër pos Krijuesit të vetëm………..

Sa për përkujtim po sjellim disa nga ata të ri që ne dueht ti marim shembull një ndër ata ishte edhe Ibrahimi a.s.
Ibrahimi a.s ishte një I ri në mosh shum të vogël, por edhe pse në atë moshë ai
Nuk pranoi t`i adhurojë idhujt, dhe ia mohi këtë veprim babai dhe popullit të vet
Sic e përmendën Allahu xh.sh në Kur`anin Famëlartë:

“ C`jan këta statuja? Ata thanë: I gjetëm të parët tanë që po I Adhuronin,Ai u tha:
edhe të parët tuaj edhe ju ishit të humbur” Pastaj vazhdoj të debatoj me ta deri sa
I mposhti dhe u tha: “Pasha Allahun posa të largoheni ju une kam për t`ua bërë
Statujave atë duhet! Dhe I bëri ato copë-copë,përvec një më të madhes që e kishin
Ata
, e me shpres se atij do ti drejtohen(për ta kuptuar se kush I theu
el-enbija 57-58)”. Kur u kthyen ata u habitën se c`kishte ndodh me
Zotrat e tyre ja se si e shp-
jegon Kur`ani këtë rast:

„Ata thanë: Kush e bëri këtë me Zotrat tonë? Ai na qenka kriminel.(Pastaj) Thanë:
Kemi dëgjuar për një djalosh që I përqeshte ata, të cilit I thonin Ibrahim.”(El-Enbija: 59-60)”.

Ibrahimi ishte një djalosh I ri ndoshta edhe më I ri se ne , por ai në atë moshë ishte

rugën e Allahut xh.sh dhe ju kërcnua atyre se do tua bëjë copë-copë
Zotrat si dhe e realizoi kërcnimin e vet kur ata e pyetën se a e bëre
ti këtë? Ai u përgjigj!…
“Jo por ai I madhi I tyre, ju pyeteni ata nëse janë që flasin. Ata u ndalën e u mend-
uan me veten, e dikush tha:Vërtetë, ju jeni mu ata të gabuarit“(El-Enbija 65)

-Dhe
ndodhi ajo që ndodhi ,e ata iu kërcnuan Ibrahimit se do ta djegin, dhe
tubuan për këtë qëllim lëndë djegëse e dru dhe e hudhën në zjarr të
madh në të cilin e hudhën Ibrahimin por Allahu i Madhëruar ia shëndëroi
zjarrin në kopsht me erë të mirë, dhe i tha atij:..„O Zjarr, bëhu i
ftohtë dhe shpëtim për Ibrahimin“(El-Enbija )“

-Ky i ri nuk
pranoi t`u nënshtrohet djajve dhe refuzoi të besojë dikë tjetër pos
Allahut dhe ai nuk u ndal vetëm në këtë, por idhujt që i adhuronte
populli i tij i bëri
copë-copë me qëllim që ta shohin njerzit se
këta idhuj nuk janë Zota, dhe se ata nuk mund ta adhuroj njeriu atë që
nuk mund t`i del zot vetes, Por krahas Fakteve
ata u kthyen në kokëfortësi dhe vazhduan edhe tej në injorancën e tyre.

-Ky
është shembulli i të riut besimtar në të vërtetën dhe atë që e mbron
atë, e i cili i lufton tagutin dhe të Pavërtetën.........Nesër vazhdojm
të shkrujm edhe për një të ri i cili duhet të jetë synimi inë dhe ta
amrim shembull atë se si duhet të jemi të durueshëm në sprovat që na
godasin e Ai i ri besimtarë ishte Ismaili a.s i biri i Ibrahimit a.s

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 110 110 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: Snickersi** Snickersi** ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 1.140
Mosha: 25
Statusi: i/e Martuar
Postimi imė i pari
Pasuria: 29.843 dediEURO
23.07.2009 22:32 / Postimi 2. nė kėtė Faqe.
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: Te nderuar Vizitor te kesaj '' temes '' kjo nuk eshte teme qe kerkohet te spjegoni jupor vetem disa Ligjerata Islame jane por pasi qe skemi vend ende te posaqem te Ligjeratave Islame ateher u duft me i qit ketu tek Ilahijet

Signatur: http://www4.pic-upload.de/thumb/24.04.10/yrvqju4gri7c.jpg

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 115 115 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: *Lena* *Lena* ėshtė Femerore Offline
Shenime: 12.439
Mosha: 27
Statusi: i/e Martuar
Postimi imė i pari
Pasuria: 426.547 dediEURO
23.07.2009 16:33 / Postimi 3. nė kėtė Faqe. RE: Porosi per rinin tone
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi:
Citati:
Oregjinal nga dajti
ligjerat nga shefqet krasniqi shum e mir per me ndigju rinia jon inshalla ALL-ahu Teala i udhzon motrat tona vllaznit tan muslimanni tem hixhabi


per sa e kuptova temen qenka ne temen per ilahi.por prap se prap ju kisha then rinis se sotme qe mos ti menjanojne zakonet e vjetra se shum ma mir jav qet.kaq kisha.kaloni mir.

Signatur: Kur eci rruges,koken e mbaj ul..Jo qe i tutna dikujt por sja rrasi askujt 8-)

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 170 170 Vlerėsime Positive / 1 1 Vlerėsime Negative


Informatat nga: lotii-pz Offline
Shenime: 43
Mosha: 29
Postimi imė i pari
Pasuria: 1.325 dediEURO
23.07.2009 15:30 / Postimi 4. nė kėtė Faqe.
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: Ju pershendes ,,,tem shum me vend,,,.Porosija ime per rinin shqiptare ,,do te ishte,te jeni shum vigjilent,
Te jeni nje rini e shendon ne aspektin atdhetare te keni karakter ,moral dhe me ndjenja te larta Kombetare, te jeni te pergadittur ne shkallen me te larte arsimore, te dini ta qmoni kulturen ,traditat, dhe historin tone KOMBETARE; mos e mohoni ,gjuhen ,kulturen dhe identitetin Kombetar ,,,kontriboni sa me shum per atedheun, se vetem duke i dhen nje kontribut te till atedheut ,atdheu do krenohej me ju,dhe do te forcohej edhe me shum, rinia eshte e ardhmeja e atedheut,fati i nje kombi dhe mbijetesa e tij mvaret vetem nga rinia,


punoni sa te mundeni , dhe kontriboni per atedheune ,,qe ne nje dite jo te larget ,te bejm bashkimin gjithekombetar,dhe te realizonim enderren ton shekullore,,,duke mos pytur kurr se qka beri atedheu per ne ,,por qfar duhet ber ne per atedheun,,,,,


PERSHENDETJE VLLAZERORE ;;PER TE GJITHE SHQIPETARET KU DO QE JANE;;PER VIZITORET ;;DHE NDEGJUESIT E RADI DEDIT; TUNG LOTTI-PZ

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 7 7 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: Lulja me Arom Lulja me Arom ėshtė Femerore Offline
Shenime: 16
Mosha: 19
Statusi: Beqar/e
Postimi imė i pari
Pasuria: 625 dediEURO
23.07.2009 13:40 / Postimi 5. nė kėtė Faqe.
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: Sa per temen:E re jam edhe vet po i them te gjithve let knaqen deri sa jan te ri se kur plaken nuk i vyndet ma kurgja hiq ahaha ju pershendes te gjithve se jam antare e re ne ket forum jeni te pa parrrr veq vazhdoni me tutje Ju Dua Shummmmmm Kissssssss nga Lulja me Arom qao kaloni xix.

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 1 1 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Informatat nga: Hysis Hysi ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 10.602
Statusi: Beqar/e
Postimi imė i pari
Pasuria: 288.251 dediEURO
23.07.2009 11:09 / Postimi 6. nė kėtė Faqe.
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: Rini kini ment edhe knaqnu sat muni por edhe natyrisht punoni

Signatur:

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 435 435 Vlerėsime Positive / 1 1 Vlerėsime Negative


Informatat nga: TiNaaa_21 Offline
Shenime:
Postimi imė i pari
Pasuria: 0 dediEURO
23.07.2009 09:47 / Postimi 7. nė kėtė Faqe.
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: Sdi qka me than per rinin e sodit se edhe vet jam e re ala

* se shpejti (Kliko mbi Tekst pėr tė pėrpunuar Postimin tuaj)


Vlerėsimet:
Vlerėsimet  Vlerėsime Positive /  Vlerėsime Negative


Informatat nga: Ebu Ebu ėshtė Mashkullore Offline
Shenime: 199
Postimi imė i pari
Pasuria: 9.725 dediEURO
23.07.2009 04:56 / Postimi 8. nė kėtė Faqe. Porosi per rinin tone
Pėrgjigju Pėrgjigju Jepė citat kėti Mesazhit Citat Ndrysho Mesazhin ose fshi nga forumi Ndrysho Shko tek fillimi i Faqes Fillimi

Postimi: ligjerat nga shefqet krasniqi shum e mir per me ndigju rinia jon inshalla ALL-ahu Teala i udhzon motrat tona vllaznit tan muslimanni tem hixhabi

Pėr tė shkarkuar nga Ebu: (Regjistrohu pėr tė Shkarkuar / ose Identifikohu)
03 Porosi per rinin tone.wma [Play] - [Youtube]
Hixhabi 1.mp3 [Play] - [Youtube]

Vlerėsimet:
Vlerėsimet 110 110 Vlerėsime Positive / 0 0 Vlerėsime Negative


Pėrgjigju

dediHome
dedi24.com (C) 2005 - 2018 Gjitha drejtat tė rezervuara by dedi4u - Kontakt: info@dedi24.com
Idea, Realizimi, Dezajnimi dhe gjitha punimet - dedi4u (HiK) (C)

Vizitat Sot: 12.800 | Dje: 14.921 | Gjithsej: 257.045.792